Τι Είναι το Κεφίρ και Γιατί να το Εντάξεις στην Καθημερινότητά σου;

Πάμε να μιλήσουμε για κάτι εντελώς διαφορετικό...



 Πρόσφατα λοιπόν βρέθηκα αντιμέτωπη με κάποια δικά μου ερωτήματα σχετικά με το κεφίρ και τα ωφέλη του.

Έψαξα και έμαθα τα πάντα σχετικά με αυτό και παρακάτω μπορείς να δεις τους βασικούς λόγους που το καθιστούν μια υπερ-τροφή και γιατί πρέπει να το εντάξεις κι εσύ στην καθημερινότητά σου! Αν είσαι γυναίκα είμαι σίγουρη ότι σε αφορά ένα τσικ παραπάνω.


(Καταρχάς να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ειδικός, τα παρακάτω προκύπτουν από δική μου έρευνα στο internet, δεκτή όποια παρέμβαση-διόρθωση!)


Κεφίρ= Φιλικά βακτήρια που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι.

*Παράγεται από οποιοδήποτε τύπο γάλακτος με την διαδικασία της ζύμωσης.


Παρακάτω μερικά από τα οφέλη του:

1) Απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό

2) Μεγάλη περιεκτικότητα σε προβιοτικά

3) Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες

4) Καθαρίζει το έντερο

5) Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

6) Βελτιώνει την υγεία των οστών

7) Βοηθά στη δυσκοιλιότητα

8) Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

9) Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.


Μια μερίδα κεφίρ (175 ml) περιέχει:

  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια

  • ​Ασβέστιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

  • Φώσφορο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

  • Βιταμίνη Β12: 14% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

  • Ριβοφλαβίνη (Β2): 19% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

  • Μαγνήσιο: 5% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

  • Αρκετή ποσότητα βιταμίνης D

  • Περίπου 100 θερμίδες

  • 7-8 γραμμάρια υδατανθράκων

  • 3-6 γραμμάρια λίπους, ανάλογα με το είδος του γάλακτος που χρησιμοποιείται


Με μια απλή αναζήτηση μπορείς να βρεις απίθανες συνταγές milkshake για να εντάξεις το κεφίρ στην καθημερινότητά σου. 

Εγώ έχω ξεκινήσει με το κεφίρ με γεύσεις (από γνωστό brand) και πραγματικά έχω ενθουσιαστεί.

Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και η κλασική έκδοση με την παραδοσιακή (ξινούτσικη) γεύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ FASHIONISTA

FIRST TATTOΟ